Мъж получи погрешка $200 000 от застраховка и ги върна

На 62-годишния Карлос М. Рохас било съобщено, че парите му са на път, но са пратени на грешно име – на 29-годишния Карлос Г. Рохас
16 мар 2006 11:26,
Мъж получи погрешка $200 000 от застраховка и ги върна
Американец, чийто син е загинал в Ирак, най-накрая получи чековете за застраховка живот на момчето, след като те му бяха върнати от човек, получил ги погрешка, съобщи ВВС.

На 62-годишния Карлос М. Рохас било съобщено, че парите му са на път, но са пратени на грешно име – на 29-годишния Карлос Г. Рохас, който работел в същата сграда, като бащата на починалото момче.

Младият мъж изкарал девет седмици в издирване на правилния получател на чековете, които били на стойност 200 000 долара.

В края на краищата, Карлос Г. успял да връчи парите на получателя в Миримар, Флорида.

„Чувствам се добре, че има такива достатъчно честни хора“, коментира 62-годишният баща, който напуснал работата си, след като 21-годишният му син Кени бил убит миналия октомври.

„Това е като последен подарък от сина ми“, допълни той пред Асошиейтед прес.

Когато маркетинг специалистът Карлос Г. Рохас получил чековете в офиса си през януари, адресирани просто до „Карлос Рохас“, той се свързал с организацията Servicemembers' Group Life Insurance, която изплащала застраховки на близки на починали военни.

Представители на застрахователя обаче настоявали, че той е правилният получател и го посъветвали да осребри чековете.

Бащата на убитият в Ирак военен пък взел заем, за да плати погребението на сина си. Младият Рохас обаче издирил името на бащата в Интернет и си уредил среща с него, след което му предал чековете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание